Gå till innehåll

Årsmöte 2018

Rasklubben för lapsk vallhund bjuder tillsammans med Rasklubben för svensk lapphund till årsmöten 17–18 mars 2018 i Härnösand.
 Lokaler: Härnösands Folkhögskola, Murbergsvägen 32 och friluftsmuseet Länsmuseet Murberget

Program:

Lördag Kl. 10.00 - 12.00  Årsmöte
Årsmöteshandlingar: Verksamhetsplan SRLV 2018,  budgetförslag 2018 ,  Verksamhetsberättels SRLV 2017 (1) Årsmöte SRLV 2018  ,  Valberedningens förslag till SRLVs årsmöte 17 mars 2018

 Kl. 12.00-13.30. Vi äter lunch i Folkhögskolans restaurang. Därefter tar vi ca fem minuters promenad till Länsmuseet som ligger nästgårds. 

Kl. 13.30. Nose Work - föreläsning
I Länsmuseets huvudbyggnad, hörsalen, blir det föredragning av instruktören Susanne Comstadius,www.hundtrim1.se,  om den nya och alltmer populära hundsporten Nose Work. Susannes hund Bosse kommer också att visa hur det går till i praktiken. Vi räknar med ca 2 timmar beroende på hur intresserade och frågvisa ni är. NW är en form av specialsök och en hundaktivitet som är lätt att praktisera till skillnad mot flertalet andra sporter. Vem som helst kan utöva den oavsett ålder, kondition m.m. Den kräver lite i utrustning och tränas med fördel hemma. Och framförallt – hunden får utlopp för det de flesta hundar verkar tycka mest om – att nosa! Den gör av med energi och blir glad och nöjd.

Söndag. Kl. 10.00 BPH/MH.
Vi ses på Folkhögskolan i Röjåssalen. Där kommer beskrivaren och instruktören Anna Holter från Timrå BK att ingående berätta om BPH och MH, dvs. Beteende- & Personlighetsbeskrivning Hund respektive Mentalbeskrivning Hund. Vi räknar med ca 2 timmar även här beroende på frågeintensiteten. Vi kommer att få utrett vad beskrivningarna går ut på, skillnaden dem emellan (det finns en hel del fördomar om BPH gentemot MH), hur man förstår spindeldiagrammen samt framförallt nyttan med och behovet för den enskilda rasen att flertalet hundar, särskilt i en liten, ytterst känslig och utsatt ras som den svenska lapphunden, blir beskrivna. Gemensamt för våra två raser är att alldeles för få hundar är beskrivna, för att man ska kunna säga vad som är rastypiskt gällande beteende och mentalitet. När 200 enskilda hundar inom en ras har gått BPH-banan kommer ras- och specialklubben att få en detaljerad sammanställning av resultatet, som kan vara användbart för klubbarna i deras arbete kring mentalitet. Vi är långt ifrån den siffran idag.

Välkomna till vårt årsmöte!